minderwatt®

minderwatt
Door het aanpassen van de bestaande verlichting kunnen wij een aanzienlijk energiebesparingen realiseren.
De vaak (ver)ouderde verlichting systemen voldoen vaak niet meer aan de eisen die daaraan gesteld worden.

Om voor iedere situatie een sluitende oplossing te bieden zijn wij een samenwerking aangegaan met minderwatt®.
Door deze samenwerking kunnen wij voor alle voorkomende situaties een passende oplossing aanbieden.
Voorbeelden lichtoplossingen: Afhankelijk van uw situatie en bijkomende factoren zoekt minderwatt® naar een oplossing die het beste past. Van basic tot uitgebreide energiebesparende lichtoplossingen.

Een greep:
1) De vervanging van lichtbronnen is een voordelige en snelle manier om uw energiekosten te verlagen.
2) Tevens is het mogelijk om lichtbronnen met een lange levensduur toe te passen, wat zeer geschikt is voor hoge ruimtes, zoals bedrijfshallen. Met de vervanging van lichtbronnen én armaturen door meer efficiënte types heeft u het voordeel van synergie: 1+1=3.
3) Het toepassen van LED kan een goede energiebesparende verlichtingsoplossing zijn en een substantiële bijdrage leveren aan de vermindering van uw energiekosten. Echter is LED niet altijd geschikt; wij adviseren u dan ook graag.
4) Met een lichtmanagementsysteem schakelen aanwezigheidssensoren automatisch de verlichting uit in ruimten die (tijdelijk) niet gebruikt worden. Daglichtsensoren doseren de hoeveelheid licht van de armaturen afhankelijk van de daglichttoetreding.
Door het volgen van de ontwikkelingen op dit gebied kunnen wij u voortdurend financiële en functionele voordelen bieden.

Meer dan 30% minder
Eén conventionele TL-8 lamp verbruikt in een gemiddeld kantoor circa €25 aan energie per jaar. Door het toepassen van een energie-besparendeoplossing in de vorm van HF of TL-5, zal dit verbruik dalen naar nog maar €17. Dit komt neer op een besparing van 30% en een kostenbesparing van €8 per lamp per jaar!

Bereken uw energie besparing
Middels onderstaande besparingscalculator kunt u zelf snel en eenvoudig berekenen hoeveel geld u kunt besparen op uw energie rekening.

Deze besparingscalculator is met veel zorg ontwikkeld. Wij willen u er wel op wijzen dat het resultaat slechts een benadering is van de reële waarde. De besparing is gebaseerd op TL en PL verlichting. Veelal worden deze lichtbronnen toegepast in TL armaturen en downlighters. Dit zijn tevens de meest voorkomende armaturen in gebouwen.

Wilt u een uitgebreider en specifieker overzicht van uw besparing op uw energierekening en verminder van CO2? Neem dan gerust contact met ons op. Wij maken gratis en vrijblijvend voor u een advies.